Tot mai mulți aud că-și întorc privirile de la carne, nu o mai vor în farfurii, nu e sănătoasă. Sunt câteva merite la toate acestea, dar adevărul e că o dietă echilibrată, chiar și una care include carne, este cea mai bună pentru o viață sănătoasă. Acum, cantitățile necesare diferă de la om la om, de aceea nu-mi place să citesc sau să aud pe mulți spunând, nu mai mâncați cutare lucru, nu e bun pentru voi.
Fiecare este construit diferit, crescut într-un anumit fel cu o anumită dietă, nu putem spune că un lucru nu e bun pentru unul doar că pentru tine nu este. Pentru mine este ignorant faptul că nu ne putem opri să gândim implicația unei afirmații ce necesită o susținere științifică.
Iată ce eu recomand, un raport de 1 la 2 de carne la garnitură este perfect pentru o masă bună, echilibrată, în condiția că carnea nu este plină de grăsimi și este gătită cum trebuie.
Eu am făcut un mic preparat, rapid, de gustare și am inclus puțin kaiser pentru aromă și textură, dar poate fi substituit cu un tofu, sau brânză ce poate fi prăjită puțin, sau orice altceva credeți că ar merge cu aceste ingrediente.
1/2 dovlecel tăiat pe lungime
1 gogoșar tăiat felii subțiri
150 g kaiser afumat tăiat felii subțiri
zeama de la 1/2 de lămâie
susan negru și germeni pentru extra textură și valori nutritive
parmezan ras fin
1 fir de cimbru pentru diversitate
sare și piper
Cu o tigaie pe foc, am pus kaiserul la prăjit, pentru un minut pe parte. Am adăugat gogoșarul și le-am sotat împreună până s-au colorat ușor toate. Am asezonat și am adăugat zeama de lămâie să deglasez tigaia. Le-am scos de pe foc și le-am pus pe toate deoparte într-un bol pentru a le marina în continuare puțin.
Tigaia înapoi pe foc, feliile de dovlecel asezonate cu sare și piper, puse pe rând la prăjit pe fiecare parte până prind o culoare aurie frumoasă.
Simplu, rapid și gustos, merge perfect la mic dejun sau ca și gustare.
Asamblarea e și ea simplă, feliile de dovlecel ca și bază, peste el gogoșarii și kaiser, susan negru peste dovlecel, parmezan peste gogoșar, germeni peste tot și puțin ulei de măsline…totul peste tot și direct în gură, delicios.