Înmiresmată, șugubeață, datorită fondului crocant, dar și ademenitoare, seducătoare prin crema fină de ciocolată neagră, această prăjitură e creată cu un singur scop – să amuțească.

Nu pot să mai zăbovesc, trebuie să vă spun îndată cum se face!

Metodă de preparare:

Lucrăm mai întâi la blatul crocant, numit și Crumble.

Prietenul de nădejde aici va fi un blender, care poate să mixeze la mai mult de 600w. O mână de migdale, împreună cu fulgii de porumb merg acolo, la descântat. Se mărunțesc în pulsații, ca să nu se transforme în praf- e important să rămână bucățele mici din ambele, ca să fie un blat crocant. Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă 300g zahăr (de obicei când se face caramel, raportul este de 1:2). Odată topit, se adaugă într-un bol peste fulgii cu migdalele și se amestecă bine.

Pentru a asambla această prăjitură, și de obicei prăjiturile cu aluat fraged, din biscuiți, crumble sau creme supraetajate, este de preferat să achiziționați un inel special, sau o formă de prăjituri care își „desface” pereții pentru a „strânge” sau a „elibera” prăjitura, odată întărită sau coaptă.

Așadar, punem crumble-ul în forma-inel, întinzând-o și presând-o bine, și o dăm la cere până pregătim crema. E important să avem o bază plată.

Ciocolata o gustăm, să fim siguri că e delicioasă. O gustăm de mai multe ori, să ne fie ziua bună tare, dar nu de prea multe ori, că nu mai iese crema! Apoi, (Ce a mai rămas) rupem în bucăți într-un bol rezistent la căldură.

Într-o tigaie care nu permite ca ingredientele să se lipească, punem laptele de cocos condensat la încălzit, până când începe să fiarbă. Ajuns la această temperatură, îl turnăm peste ciocolată, în bolul pregătit. Amestecăm până când se topește. Apoi, adăugăm 50ml lichior de cafea și 3-4 linguri de unt de cocos. Gustăm. Vaaai… Prăpăd!

Scoatem forma din frigider și peste crumble, turnăm crema de ciocolată. 4-5 ore nu avem voie să o scoatem de la rece! Oricât de mare e curiozitatea și pofta, nu e voie! Dar și când o scoatem… ah!

Pentru noi nu-i doar mâncare… e (con)știința artei gătitului! Poftă bună!