Nu sunt adept al mâncarii fast food, deși în general lumea de astăzi se mișcă într-un un pas alert, bat cu degetele pe masă și se întreabă „cât le ia să facă o mâncare la ăștia?”, ceea ce împinge evoluția gastronomică înspre mâncăruri ce se prepară rapid, în general prost și aruncate în farfurie în cantități de obicei monumentale, capabile să hrănească o familie.
Într-adevăr, sunt câteva inițiative în ceea ce privește fast food, într-o oarecare măsură acceptabile, cum ar fi localuri ce servesc salate. Dar diferența dintre un restaurant și un fast food este experiența ce o primești, de la intrarea în local, servirea, până la savurarea preparatului și satisfacția care a rămas la sfârșitul acestuia.
Dar vorbind de cei care gătesc acasă, sunt conștient că viața este un sclav al axei timpului și nu se oprește pentru nimeni. Găsit de multe ori în situația în care „trebuie să fac ceva de mâncare, rapid”, pentru că trebuie să alerg la muncă sau cu alte treburi prin oraș, am fost nevoit să gândesc și la varianta de „fast food”, dar și la un nivel decent de excitare a papilelor gustative.
Câteva preparate cu paste mi-au venit în minte, cu ulei aromat, cu sos alb de brânză, cu pesto…o idee ce-mi place la fel de mult ca pesto, un sos care dacă-l ai la îndemână, un preparat poate fi gata în câteva minute. Dar cu atâtea ingrediente românești, bune și frumoase, cumpărate de la piața locala, mă simțeam constrâns să adaug și o mână de bunătate românească, pentru un pesto încrețit de deosebit, „că, no…”.
4-6 frunze kale
150gr migdale
150gr parmezan
200-250 ml ulei măsline
o mână frunze busuioc
Nici că nu se poate mai simplu și rapid, frunzele de kale tăiate mărișor, parmezanul ras, migdalele mărunțite bine și busuiocul puse într-un blender. Peste, o minunăție de ulei de măsline, transformăm din câteva ingrediente, la care în mod normal te-ai uita și ai spune, „merg împreună toate ăstea?”, într-un sos delicios ce poți să-l torni peste nu doar paste ci și pește și alte cele…un pesto încrețit cu kale.